Sobol business 4WD

Мотор

Sobol business 4WD
UMZ-42164
CUMMINS ISF2.8S4129P
EVOTECH A274

Тип на мотор

Бензин, 4 тактен, Injection

Дизел, Турбокомпресор и интеркулер

Bi-fuel, 4 тактен, Injection (Бензин/Гас)

Број на цилиндри и нивен распоред

4 во ред

4 во ред

4 во ред

Работна зафатнина (л)

2.89

2.8

2.69

Степен на компресија

9.2

16.5

10

Максимална моќност (кс)

При вртежи/минута

106.8

4,000

120

3,600

106.8 за бензин

104.3 за гас

4,000

Максимален вртежен момент

При вртежи/минута

220.5 Nm

2350+-150

270 Nm

1,400-3,000

220.5 за бензин

219 за гас

2,350±150

Број на километри со едно полнење

475

870

Потрошувачка на гориво при постојана брзина:

60 km/l, l/100 km

80 km/l, l/100 km


9.8

12.1


8.5

10.3


11.8

14.5

ШТО Е СЛЕДНО?

Како овластени застапници на ГАЗ комерцијалните возила – ние ги имаме одговорите на сите прашања. Контактирајте нè!