Sobol business 4WD

СОПИРАЊЕ

Системот за сопирање со диск сопирачки на предните тркала и Bosch вакум сервото овозможуваат најкратко време за сопирање во однос на конкурентните 4X4 модели. Постои можност за итна употреба на сопирачката при што не постои лизгање на возилото.

ЕНЕРГЕТСКО – АБСОРБЦИОНА ВОЛАНСКА ЛЕТВА И УПРАВУВАЧ

Полу – конвенционалната конфигурација на Sobol обезбедува склопувачка секција при преден судар при што моторот и останатите главни елементи остануваат максимално зашитетени.

Надворешни ретровизори со широка прегледност и опција за греење се составен дел од основната опрема на Sobol со што придонесуваат ефективна видливост од возачкото и совозачкото седиште и отстранување на “слепите точки”.

1.5 m2 ШОФЕРШАЈБНА

Огромната шофершајбна овозможува одлична прегледност од возачкотот седиште и ги отстранува сите “слепи точки”. Дополнително зголемената сила на притисок и вртење на брисачите со сигурност овозможува ефикасно чистење на шофершајбната при теренско возење и лоши временски услови.

СЕДИШТА И СИГУРНОСНИ ПОЈАСИ

Сите седишта се опремени со сигурносни појаси позиционирани во правец на возењето и имаат удобен агол во однос на потпирачот на грбот.

Светлосна опрема:

  • Ефективно патно осветлување;
  • Можност за вклучување на долго светло истовремено со средното светло;
  • Ефективен поглед од возачкото седиште.

НАДВОРЕШНИ РЕТРОВИЗОРИ
Надворешни ретровизори со широка прегледност и опција за греење се составен дел од основната опрема на Sobol со што придонесуваат ефективна видливост од возачкото и совозачкото седиште и отстранување на “слепите точки”.

СКЛОПУВАЧКА
ВОЛАНСКА ЛЕТВА И СЕРВО УПРАВУВАЧ
Склопувачкиот систем е опремен со серво управувач во основната опрема и поседува оптимални геометриски параметри.

ШТО Е СЛЕДНО?

Како овластени застапници на ГАЗ комерцијалните возила – ние ги имаме одговорите на сите прашања. Контактирајте нè!